Senaste nytt från Bodesand Produktion

Nyheter

Nytt år nya möjligheter!

Ännu ett år med många spännande projekt börjar närma sig sitt slut.
Vi har producerat Crawlskola med Therese Alshammar och dokumentär om Kai Gullmar för SVT, tränat med Glada Hudik-teatern i Portugal, dokumenterat för Läkarmissionen i Kenya, tagit fram reklamfilmer för Toyota Sundsvall och rekryteringsfilmer för SCA och mycket, mycket mer.
Vill tacka alla kunder och samarbetspartners för 2018 och välkomnar gamla och nya kunder till ett minst lika spännande 2019!

God jul och Gott nytt år önskas er alla!

SVT gör reportage hos Bodesand Produktion!


SVT Västernorrland kom på besök och gjorde fint reportage inför premiären av ”Swing it, Kai Gullmar, swing it”. Kul tycker vi!

Premiärdags för Swing it, Kai Gullmar, swing it!


Hon var döpt till Gurli, men valde det androgyna artistnamnet Kai. Hon bar kostym, rökte cigarr och levde öppet med andra kvinnor redan innan homosexualitet blev legaliserat 1944. Och framförallt så visste hon hur man gjorde trallvänliga melodier. I hennes enorma produktion – nära 500 schlagerlåtar och musik till 47 filmer – finns klassiska örhängen som Jag har en liten melodi, Med dej i mina armar och Swing it magistern. Systerdottern Kerstin Roepstorff, vännen Barbro ”Lill Babs” Svensson, kuplettsångaren Mattias Enn och professorn Tiina Roosenberg är några av de medverkande i en berättelse om en extraordinär person.

Kolla in ”Swing it, Kai Gullmar, swing it” på SVT 2, nu på lördag den 3e november klockan 20.10, eller på SVTPlay!

Vi hälsar på hos Martin på SCA


Tillsammans med Koncepteriet har vi på Bodesand Produktion haft nöjet att producera en serie filmer för SCA och deras nya webb där vi träffar personer på olika funktioner inom koncernen.
En av dessa är Martin som jobbar som processoperatör vid Obbola pappersbruk.

Kronprinsessan Victoria besöker Skota Hem

kronprinsessan_victoria-bodesand-produktion

”Kunglig hovleverantör” av rörliga bilder!
Då har vi filmat färdigt för denna gång med Kronprinsessan Victoria som träffade barn på Skota Hem -som seglar med personer med funktionsnedsättningar. DoP Jörgen Bodesand fångade fina bilder från seglingen i 10 s/m och Fredrik Björklund fixade ljud bland stormbyar och fladdrande segel allt under ledning av producent Fredrik Stattin. Kolla 29 jun 19:45 SVT1.

 

 

Ny reklamfilm för Toyota Center i Sundsvall

Samarbetet med Toyota Center i Sundsvall är inne på sitt 4e år och nu kollar vi tillbaka i historien till 1997 då Toyota kom med sin allra första elhybrid Prius.

Just nu är det populärt bland biltillverkare att visa att man har alternativ till fossilbränslebilar, men för Toyota är det ingen nyhet direkt. Vi valde den här lösningen för att visa på det.

Nytt samarbete med Glada Hudik-teatern!

Ida och Jörgen tittar på en tagning från dagens filminspelning av Idas träningsskola.

Ida och Jörgen tittar på en tagning från dagens filminspelning av Idas träningsskola.

Nu är det premiärdags för Idas träningsskola! Vi på Bodesand Produktion gillar att samarbeta med Glada Hudik-teatern och det här är inget undantag. Ida är en otroligt inspirerade och glad tjej som gör arbetet lätt och roligt. I första filmen visar Ida några fina tips om knäböj – häng me!

 

Tillsammans för Världens barn-Perla i Indien

Under en vecka i maj filmade vi på uppdrag av Läkarmissionen med Perla Bjurenstedt i Dehlis slumområden. I fyrtio år har Perla Bjurenstedt sjungit med barn i Sveriges skolor. Med ett budskap om alla människors lika värde, att alla duger och att vi tillsammans kan göra världen lite bättre, möter han tusentals elever och pedagoger varje år.

I Indien mötte Perla många härliga ungar med massor med glädje och framtidshopp. Detta trots att de bor väldigt trångt i hus som saknar toaletter, avlopp och rent vatten. Tack vare Läkarmissionens samarbetspartner Eficor får många barn möjligheten att lära sig läsa och skriva.

Se gärna filmen här:

 

 

Bodesand Produktion väljer Canon C300 Mark II

Sedan 2012 har Bodesand Produktion jobbat med Canons Cinema-kameror och nu uppgraderar vi med en Canon C300 Mark II för filmning upp till 4K. Kombinationen med en fantastisk bildkvalitet och bra ergonomi gör denna kamera till det perfekta verktyget i de flesta inspelningssituationer. Behöver du en film i bästa kvalitet, tveka inte att höra av dig!

filmproduktion_canon_c300markii-bodesand-produktion

Ramavtal för filmproduktion med Specialpedagogiska skolmyndigheten!

filmproduktion_spsm_bodesand-produktion Efter upphandling har vi idag undertecknat ett ramavtal med Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) gällande filmproduktion. Vi är glada att SPSM valde Bodesand Produktion som samarbetspartner och vi ser mycket fram mot att inleda detta samarbete.
filmproduktion_ramavtal_bodesand-produktion

Kontakta oss

Har du en filmidé? Kontakta oss gärna för en offert eller för ett förutsättningslöst möte.